Част сме от международен холдинг, но при нас имам чувството, че дейстават правила от времето преди 89г. С две думи правя си договора с ниското възнг., а който иска да търси законово основание. Ако все пак излезне нещо ще направя доп. спор. и готово. Ще оставя въпроса да го реши моя директор.
Има ли някакво законово основание, което ме задължава. Проблема е там, че моя директор е убеден, че съществува такова основание. Как да го убедя, че можем да сключим договора с по-ниско възн.?
Здравейте колеги!
Моля за вашите мнения по следния казус:
Имам назначен служител на срочен договор, като оснаванието на договора е до завръщане на титуляра. От 01.07.2013г. има свободна бройка за същата длъжност на която е назначен служителя  по срочния договор. До тук всичко е добре, но мога ли да сключа новия ТД на по-ниско трудово възнаграждение?
Но на ли ти вече си подал уведомлението в тридневния срок и сега само го коригираш?
Коя е крайната дата за подаване на уведомлението, но и това не тие проблем, понеже вече си подал уведомлението. Заличавай подаденото и след това коректното, няма да имаш проблеми!
...... и лицето е изработило този последен ден? :smile1:

Да лицето е изработило този ден и вече съм убеден, че аз съм в грешка и трябва да поправя нещата.

Благодаря на всички за мненията!
Аз до сега винаги изчислявам трудовия стаж като вземам последния отработен ден в случая това е 24.07.2012г.

2012.07.24
-
2011.07.25

Така изчислено се получава 11м. и 29д.
25.07.2011г., последния работен ден е 24.07.2012г.
Здравейте колеги!

Моля за мнениия по следния казус:
Имам назначен работник на едногодишен договор с дата на договора 25.07.2011г., прекратявам договора с дата 25.07.2012г., като при изчисляването на трудовия стаж се получава 0г. 11м. и 29д. какво трябва да бъде отразено в трудовата книжка, ако погледнем реално лработника е работил точно една година и би следвало да бъде отразено една година в "ТК", но при изчисляването се получава горепосочения стаж. Моля за съдействие!
Благодаря предварително.